Basiscursus Schematherapie - Groesbeek september 2024
Cursusduur 4 aaneengesloten lesdagen
Dag 1: 10:30 - 13:00 uur en 14:15 - 18:00 uur
Dag 2 en 3: 10:00 - 13:00 uur en 14:15 - 17:30 uur
Dag 4: 9:30 - 12:30 uur en 13:30 - 16:45 uur
Cursusdata donderdag 26 t/m zondag 29 september 2024, inclusief overnachting
Cursuslocatie Conferentiecentrum De Poort in Groesbeek
Studiebelasting 50 uur inclusief voorbereiding en toets / contacturen: 25 uur
Deelnameprijs €1175, inclusief cursusmateriaal, 4x lunch, 3x diner, 3x overnachting en 3x ontbijt. Exclusief aan te schaffen boeken.
Deze prijs is vrijgesteld van BTW in verband met CRKBO registratie.
Aantal deelnemers maximaal 14
Docent Josje Arnoldi

Inhoud van de cursus

Werkwijze

Doelstelling

Na afloop van de cursus zijn de deelnemers bekend met het model van schematherapie. Zij kunnen een casusconceptualisatie maken en hebben geoefend met verschillende basistechnieken.
Cursisten zijn na afloop van de cursus in staat een schematherapie op te zetten en uit te voeren, met behulp van intervisie en supervisie.

Doelgroep en vooropleidingseisen

Deze cursus is bedoeld voor hulpverleners die werken met cliënten met persoonlijkheidsstoornissen en/of hardnekkige stemmings- en angststoornissen. Deelnemers aan deze cursussen moeten de volgende registraties hebben of in opleiding zijn tot een van de volgende registraties: Daarnaast is een voorwaarde voor deelname het hebben van enige kennis en vaardigheden van cognitieve gedragstherapie.

*Specialistische psychotherapievereniging: de Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepstherapie (NVGP), de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV), de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP), de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG), de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt),of de Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychotherapie (VKJP) de Vereniging EMDR Nederland (VEN) of de Vereniging Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie (VPeP).

Aan te schaffen / in bezit te hebben literatuur

Overige literatuur wordt verstrekt.

Kwalificaties die behaald kunnen worden

Wanneer de cursus met goed resultaat wordt afgerond (actieve participatie tijdens de bijeenkomsten, eindtoets als voldoende beoordeeld en voldaan aan de aanwezigheidseis) zal na afloop van de cursus een certificaat worden verschaft "Basiscursus Schematherapie". Voor nadere informatie over de eindtoets, aanwezigheidseisen en herkansingsmogelijkheden wordt verwezen naar de algemene voorwaarden en naar het draaiboek van de cursus. Het draaiboek van de cursus zal uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de cursus worden verstuurd.

Accreditatie

De volgende accreditaties zijn toegekend:
Arnoldi Opleidingen | W.G. Plein 277  1054 SE  Amsterdam | KvK 53106296 |
Algemene voorwaarden   Privacy statement